vrijdag 15 november 2013

Donderdag 14 november 2013 
Donderdag 14 november 2013

Het schema van deze Special Friendship Tour is met zeven concerten en nog twee extra optredens zonder The Ambassadors best vol en laat weinig ruimte voor andere dingen. De kans op uitslapen werd vanochtend dan ook door iedereen volledig benut en zo zaten we om 12 uur eindelijk compleet aan de tafel voor een behoorlijke luie brunch.
Rond 4 uur zouden we richting Hamilton vertrekken zodat we tijd hadden om te stoppen bij Lime Ridge Mall. Hier zouden de jongens op truienjacht kunnen gaan, terwijl we ondertussen Cinnabons konden halen, want Cathy en ik vonden dat je toch minstens één keer een Cinnabon moet hebben geproefd!

“You’ve got exactly 24 minutes” sprak Reynold ongelooflijk streng, duidelijk niet van plan om weer te laat te komen. En dus liep iedereen in gestrekt draf op het winkelcentrum af, om net voor de ingang te worden aangesproken door een man die vroeg of iemand zijn mobiel bij zich had? Er bleek een man op de grond te liggen en 911 moest worden gebeld. Ferdinand en Cathy renden onmiddellijk op de man af, terwijl wij de tandartspraktijk in renden en om dekens vroegen terwijl iemand ondertussen ging bellen.

Vlakbij de man stond een auto geparkeerd waarvan het rechter voorportier openstond. In de auto zat een schattig oud vrouwtje, super kien met een ontzettend grappig accent. Op mijn vraag of de man die op de grond lag haar man was, antwoordde ze “Hij ging mijn rolstoel in de achterbak leggen…ligt hij op de grond? Wat lig hij daar te doen dan?!?!?!” 

Inmiddels was duidelijk dat de man een infarct had gehad en gelukkig kwam er al heel snel hulp aan. Eerst in de vorm van een enorme brandweerauto en vervolgens ook nog een ambulance. Ondertussen probeerde het dametje één van haar zoons te pakken te krijgen, maar dat lukte niet zo één, twee, drie... Ze bleek Slowaaks te zijn en was echt een schatje, helemaal niet van slag was ze bovendien nog zo slim om om de sleutels van de auto te vragen, want die had haar man nog bij zich en anders kon er straks niemand meer in de auto rijden.
Is het gelukt? vroeg ik het dametje nadat ze het hele verhaal tegen haar zoon had verteld: “Geen idee zei ze… het was z’n voicemail en God knows when he listens to that damm thing!?!? “ Ik kreeg onmiddellijk een visioen van een eenzaam dametje, heel alleen op een parkeerplaats, wachtend op een niet op komen dagende zoon. De brandweerman snapte gelukkig mijn bezorgdheid, want ja, wij moesten echt weg voor een concert en konden dus niet voor haar zorgen. Hij vertelde dat hij de politie zou gaan bellen en dat we ons geen zorgen zouden hoeven maken. Hij vroeg nog belangstellend wat we precies voor concert hadden en vond het allemaal wel interessant. Cathy en ik konden ons ondertussen best voorstellen dat onze brandweerman een plekje op de Canadese Firemen Calender zou hebben, maar dat even terzijde…
Alles leek gelukkig onder controle en ook de arme man kwam weer een beetje bij, dus konden we alsnog op zoek naar de Cinnabons, terwijl Frank en Pieter even langs de winkels renden. Ietsjes over tijd reden we dan toch verder richting Grimsby en ondanks links en rechts de vluchtstrook opschietende auto’s die het gerem van voorgangers te laat zagen kwamen we veilig en ruim op tijd aan.

 Het concert van vanavond was in Shalom Manor, de plek waar we in 2006 onze ‘dress rehearsal’ hadden. Destijds was het de eerste keer dat we weer kennismaakten met The Ambassadors en was er geen tijd om de gezamenlijke nummers te repeteren maar dat bleek tijdens het concert geen enkel probleem. Shalom is meer een verzorgingshuis en om het concert niet te lang te laten duren hadden we een sterk ingekort programma. Dat vonden wij overigens helemaal niet erg, want na afloop was er één van vele afscheidsborrels georganiseerd… vanavond zelfs twee, maar ook daar hoor je ons niet over klagen!
Aan het publiek de keus of Henk zijn aankondigingen in het Engels of het Nederlands zou doen, maar daar werden we niet veel wijzer van..  “In twee talen dan maar” dacht Henk, hulpvaardig  als hij kan zijn… Of dat door iedereen als zodanig werd ervaren is maar de vraag, want vanaf de eerste rij werd het concert luidkeels becommentarieerd door twee mannetjes die model moeten hebben gestaan voor de twee mopperige mannetjes op het muppetbalkon…. “Ze kenne d’r eiguh taal nog geneens” zo klonk het in onvervalst Nederlands…
De Musicals en Oud-Hollandse liedjes werden weer enthousiast meegezongen en het blijft en aparte ervaring om Canadese mensen vol overgave te horen zingen dat ze ‘hun Nederland lief hebben’ en ‘Holland willen houwen’. Na afloop spraken we een dame van 87 die vertelde dat we haar de avond van haar leven hadden bezorgd. Ze woonde al ruim zestig jaar in Canada en er ging geen dag voorbij of ze had heimwee: “being able to sing those Nederlandse Liedjes had  just made her day!

 

Na een dankbaar applaus en veel blije gezichten werd de zaal omgebouwd zodat we aan afterparty nummer één konden beginnen. Eerst nog even een officieel staatsieportret van Laura, The Ambassadors en Hi-FIve en van Harold omgeven door Hi-Fivers. Hij vertelde gisteravond al dat hij met elk concert weemoediger werd, omdat daarmee het moment van afscheid nemen steeds dichterbij kwam. Maar, zo vertelde hij, net als zes jaar geleden genoot hij van elke seconde! Terwijl we opstelden verscheen een compleet leger aan fotografen en het was lastig kiezen naar welke kant we zouden kijken.

                   Toen deze party op zijn einde liep werd het tijd voor de volgende en zo reden we naar het huis van Bob en Truus voor party nummer twee.

Na de Canadese wijnproeverij konden we vanavond kennis maken met Canadese bieren en daar zaten best heel lekker tussen!Het bleef nog lang gezellig, maar om er morgenochtend toch nog een beetje appetijtelijk bij te zitten besloot Reynold ons thuis te gaan brengen…onze persoonlijk waakhond/reisleider en wat niet meer!


Nog even de foto’s en het verslag op het weblog plaatsen en dan naar bed want morgen moeten we terug naar school!!
                                                                                       .....in Parijs.....Geen opmerkingen:

Een reactie posten